Perlebyg med pesto, årstidens grøntsager og sød chilisovs-kylling
Sommermad på menuen!
Her finder du opskriften på en frisk, let og smagsfuld sommermenu. lækker marineret kylling med perlebygsalat vendt i pesto, hertil kan serveres friskbagt brød.
Kylling marineret i sød chilisovs:
- 400 g kyllingebryst/inderfilet
- 1 dl sød chilisovs
- 1 dl raps/solsikkeolie
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. salt
- saft fra ½ citron
Skær kyllingen i mindre stykker. Hak hvidløget fint, og bland alle ingredienserne sammen i en skål eller en pose og læg den på køl i minimum 30 min.
Tag herefter kyllingestykkerne op med en gaffel og steg det på panden til overfladen er gylden. Server til eksempelvis perlebygsalaten.
Perlebyg:
- 3 dl perlebyg
- Salt
Grøntsager efter din smag, jeg brugte:
- Friske asparges
- Cherrytomater
- Rød peberfrugt
- Rødløg
- Friske spinatblade
- Feta
Skyl perlebyggen grundigt i en si, og kog perlebyggen som anvist på posen. Lad den afkøle evt. i køleskabet, så den er kold, når salaten skal blandes sammen.
Pesto:
- 1 bundt persille
- 1 bundt basilikum
- 2 fed hvidløg
- saft fra ½ citron
- 50 g fintrevet parmesan
- 45 g pinjekerner
- 2-3 dl olivenolie
- 1 tsk. salt
Pinjekernerne ristes af på panden, så de er gyldne og let brune. Herefter skylles krydderurterne og alle ingredienserne blendes til en fin pesto. Sættes på køl.
Ingen kommentarer endnu