Passionsfrugttærter

Perlebyg med pesto, årstidens grøntsager og sød chilisovs-kylling

Sommermad på menuen!

Her finder du opskriften på en frisk, let og smagsfuld sommermenu. lækker marineret kylling med perlebygsalat vendt i pesto, hertil kan serveres friskbagt brød.

 

IMG_7533_Fotor

IMG_7471_Fotor

 

Kylling marineret i sød chilisovs:

  • 400 g kyllingebryst/inderfilet
  • 1 dl sød chilisovs
  • 1 dl raps/solsikkeolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • saft fra ½ citron

Skær kyllingen i mindre stykker. Hak hvidløget fint, og bland alle ingredienserne sammen i en skål eller en pose og læg den på køl i minimum 30 min.

Tag herefter kyllingestykkerne op med en gaffel og steg det på panden til overfladen er gylden. Server til eksempelvis perlebygsalaten.

Perlebyg:

  • 3 dl perlebyg
  • Salt

 

Grøntsager efter din smag, jeg brugte:

  • Friske asparges
  • Cherrytomater
  • Rød peberfrugt
  • Rødløg
  • Friske spinatblade
  • Feta

Skyl perlebyggen grundigt i en si, og kog perlebyggen som anvist på posen. Lad den afkøle evt. i køleskabet, så den er kold, når salaten skal blandes sammen.

Pesto:

  • 1 bundt persille
  • 1 bundt basilikum
  • 2 fed hvidløg
  • saft fra ½ citron
  • 50 g fintrevet parmesan
  • 45 g pinjekerner
  • 2-3 dl olivenolie
  • 1 tsk. salt

 

Pinjekernerne ristes af på panden, så de er gyldne og let brune. Herefter skylles krydderurterne og alle ingredienserne blendes til en fin pesto. Sættes på køl.

IMG_7464_Fotor

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Passionsfrugttærter