Krydret og sprøde kikærter
Det her er blevet min nye yndlings-snack! Jeg er ellevild med dem her!
Du kan bruge dem i salater, som det sprøde element i en ret eller bare som en lille eftermiddagssnack.
Jeg laver mine kikærter til den stærke side, så hvis du ikke ønsker den brændende fornemmelse i munden, vil jeg anbefale, at du prøver dig frem med chili eller cayennepeber. Smag på kikærterne, når de har ligget på panden eller i ovnen et par minutter, og tilføj derefter mere smag, hvis du ønsker. Du kan også sagtens eksperimentere med andre krydderier – kun fantasien sætter grænser her!
Ingredienser:
- 1 dåse kikærter
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. cayennepeber eller chili
- 2 tsk. paprika
- salt
- rosmarinkviste
Skyl kikærter i koldt vand, og tør dem i køkkenrulle.
Du kan enten lave dem på panden eller i ovnen.
Hvis du laver dem på panden:
Varm olien op på panden og svits krydderierne hurtigt af og tilsæt derefter kikærterne. Tilføj her rosmarinkviste. Steg kikærterne på panden i ca. 10 min ved middelvarme under omrøring. Tag af panden og lad dem køle af og tørre helt.
Hvis du laver dem i ovnen:
Bland kikærter med olie og alle krydderierne. Fordel dem på en bageplade og lad dem tørre i ca. 25 min på 200 grader. Rør i kikærterne ca. hvert 5 min. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle.
Ingen kommentarer endnu