Avokadokoldskål

Jordbærtærte – den helt traditionelle

Den her dag er en festdag for mig!

… i hvert fald, når min flytning fra Aarhus til København lige er overstået!

Men jeg har glædet mig til den her dag i snart et halvt år. Nu flytter jeg endelig mod hovedstaden for at studere “ernæring og sundhed”, som jeg håber går hånd i hånd med min store passion for madlavning, sundhed og nu også min madblog. NU skal det i hvert fald prøves af, og jeg glæder mig helt vildt! Det er et stort skridt at flytte fra min comfort zone, familie, venner og bare at flytte fra trygge Aarhus, hvor jeg har boet hele mit liv. Men nu er det tid til, at jeg skal springe ud i noget helt nyt og følge min drømme!

Egentlig havde jeg tænkt, at jeg ville bare denne her kage og tage med til mit flytteteam idag, men med 4 timers transport og dét at dagen igår blev lidt tidspresset, så må jeg ty til alle de gode fristelser på Østerbro i stedet for. Men I skal ikke snydes for den her über lækre jordbærtærte. Og når ja, jordbærtærte er min absolut yndlingskage! Så her kommer opskriften på den bedste kage i verden (ifølge mig):

IMG_7795

IMG_7658_Fotor2

Mørdej til tærtebunden:

  • 75 g koldt smør
  • 40 g flormelis
  • 100-150 g hvedemel
  • 1 æg
  • 75 g mørk chokolade (70-80 %) til pensling
  • Tærteform eller springform på ca. 26 cm

Mazarinmassen:

  • 175 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • 50 g hvedemel

Vaniljecreme:

  • 1 æg
  • 15 g majsstivelse
  • 1 tsk. ren vaniljepulver eller korn af ½ vaniljestang
  • 2½ dl sødmælk
  • 40 g sukker
  • 2½ dl piskefløde

Pynt:

  • 500 g friske jordbær
  • Hyldeblomster eller andre spiselige blomster
  • Små basilikumblade eller mynteblade

 

 

Fremgangsmåde:

  1. Skær det kolde smør i små tern, og bland det sammen med mel, flormelis og ægget. Brug dine hænder til at varme smørret op, og når du har opnået en smidig, sammenhængende dej, så pak den ind i husholdningsfilm og lig den i køleskabet 20-30 min.
  2. Tænd ovnen på 200 grader.
  3. Imens så laves mazarinmassen. Ælt marcipan og sukker sammen med hænderne. Tilsæt det bløde smør og æg i massen, brug evt. en elpisker. Tilsæt til sidst melet og rør massen godt sammen.
  4. Smør din form med smør eller olie. Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset bord og læg den i din form. Glat den helt ud i formen med fingrene og lap eventuelle huller.
  5. Fordel mazarinmassen oven på mørdejen. Bag midt i ovnen i ca. 15-20 min. Massen skal være gylden og fast. Afkøles fuldstændig efter bagning.
  6. Når mazarinmassen er afkølet, smeltes chokoladen over vandbad og kagen pensles med chokoladen.
  7. Vaniljecremen laves i en lille gryde. Æg og majsstivelse piskes sammen i gryden. Vaniljepulver eller korn, mælk og sukker tilsættes under piskning, indtil cremen bringes i kog. Fortsæt med at piske cremen, indtil den har en passende tyk og fast konsistens. Drys lidt sukker på toppen og stil cremen på køl.
  8. Piskefløden piskes til flødeskum. Når cremen er fuldstændig nedkølet (og dette er vigtigt, ellers skiller cremen), så vendes vaniljecremen og flødeskummen forsigtigt sammen.
  9. Fordel vaniljecremen på den størknede chokoladelag.
  10. Pynt kagen med udskårne jordbær.
  11. Hvis du ønsker at pynte din tærte, ligesom jeg pyntede min jordbærtærte, som du ser på billedet, så følger der en lille vejledning her. Skær jordbærerne i tynde skiver og lig dem i lag – start ude i kanten og bevæg dig ind mod midten. Pynt derefter med hyldeblomst eller andre spiselige blomster og små basilikumblade eller evt. mynteblade.
  12. Stil kagen på køl, indtil den skal serveres.

 

IMG_7662 (1)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Avokadokoldskål